woensdag 7 juli 2010

Ik ga op reis en neem mee...

Mr. Appelzee weet het nog niet, maar naast de grote stapel boeken die elk jaar opnieuw in de auto geduwd moet worden zal hij deze keer ook een plekje moeten vinden voor dit uitpuilende zakje.Sommige toevalligheden kunnen namelijk geen toeval meer zijn. Het begon met Dottie Angel en haar 'granny chic give-away',  daarna was er dit artikel in het vakantieboek van Flowtoen werden we tijdens een zomers bezoek in Leuven verwelkomd door deze voortuin en een dag later vond ik exact dezelfde (allé, bijna toch, we doen niet moeilijk) kleuren wol voor amper 1 euro per bol...Zeg nu zelf, wie kan aan zoveel voortekenen weerstaan?! Deze zomer zal daarom de Villa Appelzee geschiedenis ingaan als 'De Zomer van de Granny Squares'.
Als u dus de komende weken - zo ergens onder een olijfboom op een berg in Italië - iemand verwoed ziet zitten haken aan een wollen dekentje, wuif dan gerust, c'est moi. 
Fijne zomer iedereen!

donderdag 1 juli 2010

Dottie Angel

Ik wou dat Dottie Angel mijn buurvrouw was. 
Ik zie het al helemaal voor me: ik zou zo vaak als ik kon bij haar gaan buurten, om adressen van kringwinkels uit te wisselen, en passant nog wat haaktips los te krijgen of gewoon wat te luisteren naar dat wonderlijke Engels van haar. 

Zij zou mij geregeld een bezoekje brengen om haar stylingideeën ook op mijn huis toe te passen of om samen wat op stoelen te staan, en dan natuurlijk ook altijd - ‘gewoon zomaar’ - zo’n fantastische schort voor me meenemen… 
Wat zou dat gezellig zijn! (foto's: Dottie Angel/Tif Fussell)