maandag 29 november 2010

Creatief met kurk

Moét u een keer proberen: breng het gesprek op eender welk moment dat u zich in een groep van minstens 3 personen bevindt (tijdens een etentje met vrienden, een boswandeling met het lief en zijn familie of een tramritje richting stad met een paar buurvrouwen) eens een keertje op kurk. Meer bepaald op de esthetische kwaliteiten die het materiaal A)WEL of B)NIET zou hebben... Wedden dat u binnen de kortste keren in een verhitte discussie verzeild geraakt? 
Om de één of andere reden is kurk zo'n typisch voor/tegen-onderwerp, net als berkenmultiplex, strakke gashaarden of geel in het interieur.
Wij bij Villa Appelzee zijn eigenlijk voor noch tegen, of anders gezegd zowel tegen als voor... enfin, daarmee bedoel ik maar dat foute kurk absoluut behoorlijk fout kan zijn, maar dat goeie kurk op tijd en stond toch ook niet slecht is, lang niet slecht... 
Een paar voorbeelden? 

De onderzetter van gebruikte wijnkurken zag ik hier, de werkbeschrijving voor de onderzetter met bloem hier en het beklede bloempotje is een idee van deze blog. 
Jaja, kurk... het zet je aan het denken...

vrijdag 26 november 2010

Druk, druk, druk...

Lang geleden hé! Maar we zijn er nog hoor. Het was alleen even bekomen van het feit dat onze Villa Appelzee op een paar dagen tijd veranderde in 'Ziekenboeg Appelzee' waar alle bewoners ongeveer tegelijk een bed in beslag namen. Dat was even heftig. Maar nu is iedereen weer vrolijk en gezond en kunnen we verder tot de orde van de dag. En stilzitten is daar natuurlijk niet bij.
Er wordt druk nagedacht en uitgeprobeerd voor kerst (daarover later meer), nieuwe ideeën en plannen voor op lange termijn worden uitgebroed (daarover later meer), er worden recycle-kussens gestikt (daarover..., ja u snapt het al) en ik maakte een nieuwe sleutelketting voor eigen gebruik. Daar ben ik misschien nog wel het meest blij mee... We zijn rap content bij Villa Appelzee.


vrijdag 12 november 2010

Kaartje nodig?

Mensen die zomaar gratis en voor niks dingen weggeven, en dan niet eens onder de vorm van een éénmalige give-away, maar onder de vorm van een zoveel-als-u-maar-wilt-malige download, die zien we graag bij Villa Appelzee. 
Kayanna laat u deze kaartjes bijvoorbeeld à volonté van haar blog plukken.
Dank u Kayanna, you're so tweet too!

Credit:  Junecrafts

Een rechtstreekse link voor de download vindt u hier.

dinsdag 9 november 2010

Pimp je prikbord

Niet dat we hier bij Villa Appelzee snel verlegen zitten om goede invallen, maar er zijn zo van die dagen dat bepaalde plannen onuitvoerbaar lijken, en sommige ideeën geen beginnen aan.

Vooral sinds de overenthousiaste werkmannen van onze buren na een zalige zomerpauze weer gearriveerd zijn (en soms zo hard te keer gaan dat ze - echt waar - ook door onze muren breken) kan ik bij tijd en wijlen alleen denken aan oordopjes, schuilkelders en vooral heel hard gillen. Maar goed, zo zijn we niet opgevoed, dus om deze blog toch maar van verse ideeën te voorzien zat er niets anders op dan nog maar eens op zoek te gaan naar een makkelijk en snel uit te voeren project waarbij diep nadenken even niet nodig is.  
En het werden... prikborden. Simpele (goedkope) kurken prikborden, die met een laagje verf en eventueel wat extra's hun studentenkot-imago behoorlijk kunnen overstijgen. In Villa Appelzee bleken ze alvast de ideale achtergronden te vormen voor allerlei moois dat anders gewoon lag te slingeren. 
Een paar voorbeeldjes? Het gele bord is geschilderd in satijnglans lak, de andere twee met acrylverf, wat een matter resultaat geeft.
De stempel (met gewone stempelinkt) op het groene bord was een probeersel. Van ver ziet het er goed uit, maar de inkt veegt uit als je er aan komt, da's dus wat lastig. En het betekent dat ik toch weer moet gaan nadenken om hier een oplossing voor te bedenken.
Misschien dan toch maar eerst een boorhamer of twee gaan saboteren...