maandag 17 januari 2011

De agenda van Vermiljoen

Chaotisch zijn loont... misschien niet altijd, maar deze keer alvast wel: het leverde me een unieke agenda op en dat voor relatief weinig werk want dat was al allemaal gedaan door Vermiljoen. Fantastisch toch?!

Het nieuwe jaar was al een tijdje aan de gang maar ik had (te lui, te laat, niet aan gedacht en uiteindelijk zolang gewacht dat alleen nog de saaie exemplaren overschoten) nog steeds geen nieuwe agenda.  
Maar zie, toen kwam Vermiljoen dus op de proppen met haar geweldige zelfgemaakte agenda én het genereuze aanbod om het hele binnenwerk door te geven via een te downloaden pdf... 
Toffe madame, die Vermiljoen. Want het enige wat ik dan nog moest doen was: 

een kaft maken voor de voor- en achterkant (in verschillende stofjes want ik kon niet kiezen)


tussenblaadjes zoeken waar je blij van wordt


de Mme Zsazsalmanak als maandoverzicht afprinten plastic hoesjes allerhande stikken om van alles in te stoppen


 en achteraan een hele hoop lege papiertjes voorzien voor nota's, kattenbelletjes of tekenpapier...

En klaar was mijn agenda! woensdag 12 januari 2011

Kado-kast

Is het u ook opgevallen? Atelier Appelzee (dat is het deel van Villa Appelzee waar we écht de handen uit de mouwen steken) staat al een hele tijd op een laag pitje. Veel plannen, veel goesting, maar op de één of andere manier altijd geen tijd. In een ander leven ga ik dat toch anders aanpakken.

Maar zie, ongeveer een week voor kerst dook ik toch weer het Atelier in. Een beetje noodgedwongen weliswaar want de kerstcadeau's moesten ingepakt worden en laat nu net het cadeau voor één van de nichtjes een opgeknapte vondst uit de Kringwinkel zijn. Zeg nu zelf, een koopje toch? 
Alleen moest dat 'opknappen' - 5 dagen voor kerst - dus nog gebeuren. Ik heb nog even overwogen om het hele idee maar te laten varen en het kind gewoon de zoveelste pop cadeau te doen maar ik was zo dom geweest om mijn plannen al een keer aan haar moeder te vertellen, dus ik kon er nog moeilijk onderuit.
Het moest dus allemaal een beetje in de rapte gaan, maar het resultaat vinden wij zelf behoorlijk geslaagd (op die ene vette druiper aan de binnenkant na dan, maar ach, 't is handmade hé! En trouwens, geen enkele vijfjarige ziet dat, toch?)
De vogeltjes knipte ik uit inpakpapier en zijn gewoon met alleslijm op de kast geplakt. Om goed te zijn had alles tenslotte ook nog een laagje vernis moeten krijgen, maar dat was er net te veel aan. Volgend jaar toch maar wat vroeger beginnen dus...

maandag 10 januari 2011

Kleinood

Ik kreeg een kleinood van Kleinood: een tasje in een mooi vintage stofje met de perfecte maten. Ideaal om fototoestel, usb-stick en alles wat los rondslingert in de sjakosch in te steken. Jippie!Kleinood is een blog in de startblokken die u zeker in de gaten moet houden, vanwege een mooi aanbod aan leuke spullen in stof (zoals mijn eigen tasje) én in klei (een heel servies is in de maak). Houd u dus vooral niet in bij een eerstvolgende echtelijke ruzie om met wat borden te gooien. Zo hebt u weer een goede reden om u binnenkort een nieuwe uitzet aan te schaffen. 

donderdag 6 januari 2011

Wij willen ook een melkboer!

Net terug van een paar really lovely days bij vrienden in Groot Brittanië: fijn gezelschap, veel eten en lekker drinken (en omgekeerd) en samen met Jools Holland aftellen... wat wil een mens nog meer om een jaar af te sluiten en een nieuw te beginnen?! 
En natuurlijk ook een paar cliché's en tradities meegepikt zoals The Big Ben, St. Paul's en Tate Modern (de zonnebloemzaadjes van Ai Weiwei, een aanrader!), mistige wandelingen door the British countryside en de obligate bittere Ale in de pub (lang leve het Belgische bier)...
   
Ja, ze stellen het wel daar aan de andere kant van het Kanaal.
Ze hebben er zelfs hun eigen moderne melkboer: bestellen op internet en de volgende ochtend staat de verse melk in prachtige glazen flessen aan de voordeur... We also want!!
Als troost kregen we dan maar twee lege exemplaren mee om thuis een beetje te doen alsof. Niet helemaal hetzelfde maar we zijn er toch mee in onze nopjes. Thank you darlings!


zondag 2 januari 2011