maandag 30 januari 2012

Nostalgie in geluid en kleur

 Na jaren haalde ik nog eens mijn vader's oude bandrecorder boven, samen met zijn uitgebreide verzameling banden: meer dan 30 jaar opnames, die jammer genoeg niet of amper gelabeld zijn. 

Dus nu luister ik afwisselend naar piano- of vioolconcerten,  lezingenreeksen over Orff instrumenten of vogelgeluiden, en af en toe zelfs een opname van huiselijke taferelen van lang geleden. Het ritueel van voorzichtig het bruine lint op de lege spoel vast te zetten, het geklak van de zware knoppen en het gezoef van de spoelen maken me blij. 
Om van de kleuren van de doosjes nog maar te zwijgen. 

woensdag 25 januari 2012

Eierwarmers

Juist. Het lijkt een beetje voorbarig, Paasachtige taferelen zo eind januari. Maar dat krijg je als je werkt in een wereld die altijd één seizoen voor loopt. Bovendien heb ik met mijn eigen ogen, geloof me, ik zweer het, al bloeiende narcissen aka PAAS-bloemen in de tussenberm hier om de hoek zien staan. 
Daarom, en omdat er altijd mensen zijn die langer over een project doen dan gemiddeld (tsss...), alvast een leuke eierwarmer-tutorial van Pickles. 


zaterdag 21 januari 2012

Papier Appelzee kalender - februari

En we knutselen verder...

De afspraken van februari kunnen nu ook gemaakt worden.En nu we toch ontdekt hebben hoe het moet, hier meteen ook de link om hem te downloaden. 

zaterdag 14 januari 2012

Nieuw begin

De kerstboom, we zien hem heel graag komen, maar we zien hem ook altijd graag weer gaan. 

 En als zelfs de kerstversiering zich lente-achtig begint te gedragen is het hoog tijd voor wat anders.
Een frisse start.


donderdag 12 januari 2012

Kalender 2012 - deel 2

En voor wie nog niet genoeg heeft van kalenders, hier nog wat tips om ze gratis en voor niks van het web te plukken. 


Dit is onze favoriet

Een kleurige kalender van 101 woonideeën.
Ik printte hem twee keer: één keer in het groot en één keer op 50%, waardoor hij precies in de Vermiljoen-agenda, by Villa Appelzee past, hoe praktisch niet? 


Maar er is meer moois.
Zoals deze van Balancing Home,
of de desktopkalender van Studio of Mae,de verjaardagskalender van Craftaphile,


en bij My Owl Barn zijn ze ook met een leuke traditie begonnen: een uilenkalender die je zelf kan samenstellen uit verschillende illustratiesAls u nu nog niet georganiseerd geraakt dit jaar weten wij het ook niet meer.

woensdag 11 januari 2012

Kalender 2012, deel 1

Nu de kwestie van een nieuwe agenda voor eens en voor altijd achter de rug is, op naar het volgende... de kalender. 
En we zijn goed voorzien dit jaar.

Ten eerste en onmisbaar: een kalender om alle afspraken van het hele gezin niet uit het oog te verliezen. Dat werd de onvolprezen en vorig jaar tot op de naad gebruikte Family Survival Planner van GezinnigEen aanrader voor groot en klein.
Verder hebben we ook in huis: een bijna-te-mooi-om-te-gebruiken-en-eerlijk-gezegd-ook-te-klein-om-te-gebruiken(dus-vooral-om naar-te-kijken) kalender van By Fryd (gratis en voor niks gekregen bij Mollie Makes, joehoe),  
natuurlijk ook de dagkalender van Flow, om de dag goed te beginnen, en dan nog een nieuw project op stapel: een zelfgemaakte kalender van de pas opgerichte nieuwe afdeling van Villa Appelzee: Papier Appelzee (spreek uit Papi-jee Appelzee). 
Maar dat zou wel eens een werk van lange adem kunnen worden, dus voorlopig is het plan om maand per maand te werken. Lang vooruit plannen is er dus met deze kalender niet bij. Januari was om te oefenen. Februari zal voor 20 januari klaar zijn, hahahaa. 

En alsof dat nog niet genoeg is, morgen nog meer kalenders!

dinsdag 10 januari 2012

Mooie voornemens - letterlijk!

Bij StyleCookie hebben ze stijl, zonder twijfel. En als ze daar goede voornemens maken, zien die er bijzonder inspirerend uit. 

(foto's: Maria Stijger, styling Wenda Torenbosch)


Net zoals de rest van hun geweldige site trouwens. 
Beslist eens gaan kijken!

zaterdag 7 januari 2012

De agenda van Vermiljoen, by Villa Appelzee

Vorig jaar rond deze tijd kon iedereen die te laat of te lui was om al een agenda voor het nieuwe jaar te kopen zich verheugen in het schitterende initiatief van Vermiljoen: een zelfgemaakte agenda waarvan je de basisbestanden gewoon kon downloaden om er vervolgens een persoonlijke Vermiljoen-agenda mee te maken. Dat was een attentie waar de chaoot in mij dankbaar gebruik van maakte, met dit als resultaat: een unieke en handige agenda waar ik een heel jaar plezier van heb gehad en veel complimenten voor heb gekregen (die ik -eerlijk is eerlijk- meteen doorschoof naar Vermiljoen natuurlijk). 

Dit jaar kan ik de complimenten deels ook zelf aanvaarden, want ik heb me er aan gezet om zo'n bestand eigenhandig in elkaar te steken. Het duurde maar een hééél klein beetje langer dan gedacht..., en dan heb ik me nog grotendeels aan het concept van de eerste agenda gehouden. Maar kijk, nu is hij dus af...


Zoals gezegd heb ik het mezelf gemakkelijk gemaakt en gewoon de layout van Vermiljoen overgenomen. (waarom iets veranderen als het goed is?)
De agenda begint eind december 2011 en eindigt op 6 januari 2013, achteraan zitten lege pagina's voor losse krabbels. 


Ik hield dezelfde kaft van vorig jaar, vouwde alleen een paar extra Mme Zsazsa-enveloppen 
als opbergzakjes 


en maakte een set remindervlaggetjes
 voor belangrijke dagen.


Nu zou ik alleen nog moeten uitzoeken hoe ik zo'n pdf-bestand kan linken in een post, maar daar begin ik alleen aan als het nodig is. Geef dus gerust een seintje als u ook zo'n Vermiljoen-agenda, by Villa Appelzee wilt en ik zet me er aan. 
(Wie me kan helpen met het link-verhaal krijgt er een set vlaggetjes bovenop).
***
Is het nu goed of slecht dat de meeste reacties op de agenda niet digitaal maar - o heerlijk ouderwets - nog gewoon persoonlijk kwamen? Ik ga maar voor het eerste, lang leve de persoonlijke contacten!
Voor de liefhebbers die het nog niet te laat vinden: de linken naar de pdf-bestanden.
deel1agenda2012
deel2agenda2012
deel3agenda2012
deel4agenda2012
deel5agenda2012
deel6agenda2012
deel7agenda2012
deel8agenda2012

Ik hoop dat het zo lukt. Het is de bedoeling dat u de pagina's rectoverso print en dan op maat (11 x 15 cm) snijdt.
Ik printte op iets dikker ruitjespapier, maar eerst even testen op  gewoon papier is misschien geen slecht idee. woensdag 4 januari 2012

Kartonnen dozen

Eén van de leukste opdrachten van het afgelopen jaar, en NU te zien in Libelle Mama: coole knutsels met kartonnen dozen, om samen met de kinderen de berg oud papier te lijf te gaan. 

(credit: Ideeën en uitvoering: Villa Appelzee/Tine Verdickt - Foto's: Stefan Jacobs - model van dienst op deze foto: Finn)

Het paard was ieders favoriet, maar er was ook een keuken
(credit: Ideeën en uitvoering: Villa Appelzee/Tine Verdickt - 
Foto's: Stefan Jacobs)


een benzinepomp


(credit: Ideeën en uitvoering: Villa Appelzee/Tine Verdickt - 
Foto's: Stefan Jacobs)

en nog vanalles, maar daarvoor zult u toch het boekske moeten kopen...

dinsdag 3 januari 2012

Kerstlabels, voor chaoten én controlefreaks

Dit is waarschijnlijk vooral een interessant bericht voor de chaoten en uitstellers onder ons. Want toegegeven, als u graag mooi op tijd en precies op datum uw eindejaarscadeau's en 
-etentjes geeft, komt deze post rijkelijk laat. 
Maar de kerstlabels van Geninne zijn zo mooi, dat ik ze niemand wil onthouden. En kijk, ze zijn zelfs gratis en voor niks te downloaden van haar site. Vooral doen dus, ook als alle pakjes onder de kerstboom al lang uitgedeeld zijn. Een beetje vooruit denken kan immers nooit geen kwaad, toch? Zo zit u al mooi op schema voor volgende kerst.

zondag 1 januari 2012

Wensen

Villa Appelzee wenst iedereen een fantastisch fijn 
en vooral creatief nieuw jaar!