vrijdag 29 april 2016

CAL Dolly Plaid Week 2

Nog een paar steken en deel twee van het Dolly Plaid patroon is klaar. And it's looking goooood!

www.appelzee.com

De inhaaktechniek (waarbij je de gekleurde draad voor het maken van de figuren meeneemt tijdens het haken) was totaal nieuw voor me, maar na wat gesukkel lukt het prima.
Vooral verder doen (of nog snel beginnen) dus. Ik stort me nu op deel drie. Jippiee!
Ik las trouwens op (in?) de Facebookgroep al een aantal reacties over het verslavende effect van deze CAL (Crochet Along, weer een nieuw woord geleerd), en ik geloof dat ik het ook al te pakken heb...
Deel twee van het telpatroon kan je downloaden op de site van La maison Victor of hier.
Een handig filmpje om de inhaaktechniek te leren vind je hier.
Veel haakplezier deze week!

dinsdag 26 april 2016

Blogtips (om mee te lachen) en de Dolly Plaid - Week 1

Vorige donderdag verscheen de nieuwe La Maison Victor, met daarin niet alleen weer veel inspiratie om te naaien, maar ook een stuk over het boek 'Make it, blog it, share it!' van haar, vol praktische tips voor creatieve bloggers.
Een fijn boek daar niet van, maar toen ik het artikel zag moest ik toch eens heel hard lachen. Al op de openingspagina's sta ik er ook weer tussen (ik was een van de creatieve bloggers die meewerkte aan het boek) en word ik weer geciteerd met mijn 'ultieme blogtip' om 'vooral regelmatig (minstens twee keer per week) te bloggen'.
Hmmm, 10 op 10 voor theorie, maar behoorlijk gebuisd voor praktijk, me dunkt. Grappig dat telkens die tip eruit gelicht wordt als dé blogtip van Villa Appelzee, terwijl ik die zelf allerminst toepas. Aan ideeën en concepten ontbreekt het niet hoor,  er staan zelfs al weer verschillende posts klaar, op de computer of in mijn hoofd (Stempelen! Cactussen! Planten in glas! Weven!). Maar een combinatie van te kritisch en te weinig tijd maken dat ik op de duur al blij ben als ik twee keer per maand iets gepost krijg. Tot zover die ultieme tip dus....

Maar kijk, dat hebben jullie dus nog allemaal te goed en ondertussen heb ik, om terug te komen op La Maison Victor, wel de ultieme stok (of liever haaknaald) achter de deur gekregen om toch wekelijks iets te posten, hoera!Ik kreeg van de redactie namelijk een grote doos met wol op gestuurd met de uitnodiging om mee te doen aan een Crochet Along om een Dolly Plaid te haken.  Lisanne van de haakblog Draad en praat ontwierp de plaid speciaal voor La Maison Victor, en echt, hij is supermooi en - zo heb ik me toch laten vertellen - ook niet moeilijk om te maken.
Elke week geeft La Maison Victor een nieuw stukje van het patroon vrij en kan je weer een stukje verder haken.
Dit is het resultaat van mijn eerste week :
Ziet er al goed uit, toch? En omdat ik - samen met nog een aantal andere bloggers - het volgende patroondeel een weekje eerder krijg dan de rest, kan ik nu al meteen verder met deel twee. En donderdag al weer beginnen aan deel 3! Dat wil dus zeggen dat ik ook elke week een post kan schrijven over mijn vorderingen, met foto's en al... Van een haaknaald achter de deur gesproken!

Ook zin gekregen om mee te doen? Het is nog niet te laat! Neem snel een kijkje op de site van La Maison Victor en sluit je aan. Donderdag komt het tweede patroondeel vrij, dus je hebt nog heel even tijd om die eerste toeren aan je naald te rijgen! Gewoon 250 lossen haken en dan vasten volgens het telpatroon dat je hier kan downloaden. Doen!
Ook leuk: er is ook een sympathieke Facebookgroep waar je terecht kan met al je lotgevallen en vragen. 


dinsdag 5 april 2016

Bordjes met een boodschap

Het is Paasvakantie en ondanks alle goede intenties op voorhand moest ik toch weer een groot deel van de tijd werken (werkpuntjes voor de thuiswerkende moeder: beter plannen en leren nee zeggen...).
Maar 'elk nadeel heb ze voordeel' zoals ze zeggen, want kijk wat ik aantrof toen ik even pauzeerde en in de keuken een kop thee ging zetten: een ijverige 10-jarige die haar verveling had omgezet in creativiteit.
Zo gaat een mens toch met plezier weer werken ;-)

www.appelzee.com
www.appelzee.com


www.appelzee.com