vrijdag 24 juni 2016

CAL Dolly Plaid Week 10

Oeps... slechte punten en een bank achteruit, want ik ben niet - in de verste verte niet - klaar met week 10. 
Deze laatste dagen voor de vakantie is er gewoon te-veel-te-doen-tegelijk dat het er gewoon niet van kwam om eens rustig te gaan zitten met een haakdekentje op schoot. Soit, volgende week steek ik weer een tandje/naaldje bij en alles komt goed. Geen stress (whoehahhaaa, vooral geen stresssssss)...

www.appelzee.com
Deze week dus alleen het patroon voor jullie, en de uitleg van La Maison Victor. 
In week 10 bouw je verder op de V-lijnen die je in week 9 gestart bent. In de 5de rij van deze week start je nieuwe V-lijn die evenwijdig lopen met de eerste. Hier gaan we dan!

Rij 1: Haak 12 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 25 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 13 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 25 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 11 vasten in ecru.
Rij 2: Haak 12 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 23 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 15 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 23 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 13 vasten in ecru.
Rij 3: Haak 14 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 21 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 17 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 21 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 13 vasten in ecru.
Rij 4: Haak 14 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 19 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 19 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 19 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 15 vasten in ecru.

In de 5de rij begin je de parallelle V-lijn

Rij 5: Haak 5 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 17 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 4 vasten in ecru.
Rij 6: Haak 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 1 vaste in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 15 vaste in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 1 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 4 vasten in ecru.
Rij 7: Haak 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 3 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 13 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, 3 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 2 vasten in ecru.
Rij 8: Haak 1 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 5 vaste in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 11 vaste in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 5 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 2 vasten in ecru.
Rij 9: Haak 1 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 7 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 9 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, 7 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer.
Rij 10: Haak 9 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 7 vaste in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 9 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer.
Rij 11: Haak 11 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 5 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, 11 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 5 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru.
Rij 12: Haak 11 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, 13 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, 12 vasten in ecru.

dinsdag 21 juni 2016

From Lola with Love Giveaway, de winnaar!

Vorige week mocht ik van From Lola With Love een pretpakket van drie rollen zelfklevende folie weggeven. En vandaag hebben we een winnaar!

Eerst was ik van plan om -als een echte jury, whoehahaaa- het leukste idee en de tofste combinatie er uit te kiezen, maar dat bleek onbegonnen werk. Al jullie ideeën waren leuk en inspirerend, en al jullie verhalen aanstekelijk. Daartussen kiezen kreeg ik niet over mijn hart.

Dus deden we het maar op de goeie ouwe manier van lotje trek...

www.appelzee.com


www.appelzee.com

En dit papiertje kwam uit de bus, of liever, uit de pot...


www.appelzee.com


Zarzu, stuur je me even je adres op tine@appelzee.be? Dan geef ik het meteen door aan de mensen van From Lola with Love.
En vergeet het resultaat niet te delen! Ik ben natuurlijk heel benieuwd.

vrijdag 17 juni 2016

Weven op een bordje, het ideale cadeautje voor juf of meester

Nog op zoek naar een originele en persoonlijke attentie voor de juf of meester?
Een zelfgemaakt cadeautje is altijd een goed idee!
Zet je kinderen dus snel nog aan het werk en laat ze kleurrijke onderzetters weven.
Een ideale bezigheid tijdens deze regenachtige dagen, die gegarandeerd een zonnig resultaat oplevert!

www.appelzee.com

www.appelzee.comDit heb je nodig:
Een papieren bordje - wol in verschillende kleurtjes - een grote stompe naald - een schaar

www.appelzee.com

Zo doe je het:

Maak met de schaar knipjes in de rand van het bord. Gebruik daarbij de bestaande ribbels als leidraad: maak om de 3 ribbels een knipje.

www.appelzee.com


Rijg de basisdraden op het bord. (Niet schrikken, de uitleg lijkt ingewikkelder dan het is, gewoon beginnen en het wijst zichzelf uit!)
Neem een bol wol, maak een knoopje in het uiteinde van de draad en trek deze van achter naar voor door de het onderste knipje van het bord (1). Het knoopje zorgt er voor dat de draad op zijn plaats blijft. Leid de draad naar boven (2) en ga dan - langs de achterkant van het bord - één knipje naar links (3). Leid de draad opnieuw langs voren naar beneden, één knipje rechts van de begindraad (4). Ga nu -weer langs de achterkant van het bord- een knipje naar rechts (5) en leid de draad dan langs voren terug naar boven, één knipje links van de vorige draad (6). Werk zo verder tot de draad door alle knipjes is getrokken. Als laatste haal je de draad opnieuw door het knipje waar je begonnen bent.


www.appelzee.comwww.appelzee.com


Knip nu een lang stuk gekleurde wol af en rijg het door het oog van de naald. Knoop het uiteinde rond de dubbele basisdraad, zo dicht mogelijk tegen het midden.

www.appelzee.com


Begin nu te weven door de naald steeds onder en over een basisdraad te halen. Trek de draad daarbij voorzichtig aan maar niet te strak. Als je draad bijna op is kan je er een nieuwe aan vastknopen, van dezelfde kleur, of van een andere kleur.

www.appelzee.com


Weef verder tot het lapje groot genoeg is, of tot de basisdraadjes nog ongeveer 5 cm lang zijn. Steek de naald dan voorzichtig langs achter door de geweven draden om de einddraad vast te zetten en knip hem kort af.

www.appelzee.com


Haal de basisdraden van het bordje, Maak een knoopje in elke lus, zo dicht mogelijk tegen de rand van het weefwerkje en knip de draadjes kort af. Klaar!

www.appelzee.comwww.appelzee.com


Extra idee: Als je één lusje niet doorknipt kan je de onderzetters ook als kleurrijke hangers gebruiken!

www.appelzee.com
NIET VERGETEN: Vind je het tafelzeil van From Lola with Love (waarop ik de foto's maakte) ook zo vrolijk? Je leest er alles over in een vorige blogpost. Ik knutselde toen iets met hun (al even vrolijke) zelfklevende folie en mocht ook drie rollen folie weggeven... Je hebt nog tot en met maandag om mee te doen. Ga snel even kijken en waag je kans!

donderdag 16 juni 2016

CAL Dolly Plaid Week 9

En we zitten al weer aan Week 9 van de Dolly Plaid!
Volgende week zit één derde van dit hele haakavontuur er al op...time flies when you're having fun!
En fun blijft het zeker, ook met het patroon van deze week. Want hoewel het er op het eerste zicht wat ingewikkeld uitziet (zeker als je de lange werkbeschrijving bekijkt), eigenlijk is het heel eenvoudig.
Gewoon zorgen dat je de eerste rij met grijze steken (dus de punten van de pijl) goed telt, en vanaf dan kan je gewoon naar het patroon kijken om te weten wanneer je een grijze steek moet haken (telkens voor of na een grijze steek van de vorige rij dus).

www.appelzee.com

www.appelzee.com

Onderaan vind je het patroon en de werkbeschrijving van La Maison Victor (maar laat je daar dus vooral niet door afschrikken!). Al dat telwerk kan je gewoon overslaan door naar je haakwerk te kijken. Er staat trouwens nog een goede tel-tip in de werkbeschrijving! Ik zette ze even in het rood voor jullie...

En ten slotte nog een tip voor wie - zoals ik - graag in de vrije natuur haakt, maar liever geen wol vol gras of zand heeft: ik leg de bollen wol in een ondiepe plastic zak naast me, zo kunnen ze niet aan de haal gaan tijdens het afwikkelen en blijven ze proper en droog. 
Veel haakplezier!

www.appelzee.com


Haak 5 rijen in ecru.
Rij 6: Neem van bij het begin van de rij de lichtgrijze draad mee.
Haak 5 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, *haak 39 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* staat nog 5 keer. Haak 4 vasten in ecru.

Een tip die we zagen bij een medehaakster: tel op voorhand je steken en steek op de plek waar je een lichtgrijze steek moet haken een gekleurd draadje. Zo hoef je maar 1 keer te tellen!

Rij 7: Haak 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 1 vaste in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 37 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 1 vaste in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 4 vasten in ecru. 
Rij 8: Haak 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 35 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 2 vasten in ecru. 
Rij 9: Haak 1 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 5 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 33 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 5 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 1 vasten in ecru. 
Rij 10: Haak 1 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 7 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 31 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 7 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer.
Rij 11: Haak 9 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 29 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 9 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer.
Rij 12: Haak 11 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 27 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 11 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 27 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 11 vasten in ecru.
dinsdag 14 juni 2016

Villa Appelzee en Lola, een binnenkijken en een giveaway!

Een tijdje geleden kreeg ik een mail van From Lola With Love - je weet wel, het merk van de vrolijke toile cirées/tafelzeilen en kleeffolies - met de vraag of ik niet geïnteresseerd was om aan de slag te gaan met hun nieuwe collectie. Nu dat moeten ze mij maar één keer vragen natuurlijk.
In de eerste plaats omdat ik al vaker met tafelzeil en kleeffolie knutselde, zoals bijvoorbeeld hier en hier, en het zijn allebei materialen waar ik supergraag mee werk.
Maar de vraag kwam ook precies op het goede moment, want laat ik nu net de laatste maanden bezig geweest zijn met het (her-)inrichten van mijn oude-maar-toch-ook-nieuwe atelier.
Een beetje extra kleur kon er altijd nog bij en zo heb ik meteen een goede reden om jullie eens uitgebreid rond te leiden in mijn (ver)nieuw(d)e werkplek.
Maar laat ik eerst even vertellen hoe dat zo kwam, dat vernieuwen en herinrichten...

Freelancer/zelfstandige zijn en thuis werken heeft zo zijn voordelen. Zo had ik - tot voor kort- hier bij ons thuis maar liefst twee fantastische kamers voor mij alleen: eentje voor al het schrijf- en computerwerk, vol boekenkasten, tijdschriftenrekken, een groot bureau en met uitzicht op de dakmoestuin. En eentje voor al het knutsel-, naai- en fotografeerwerk, met rekken vol materiaal, stylingspullen en inspirerende vanalles, en met uitzicht op ...euh... de huizen aan de overkant van de straat. Desalniettemin: luxe!
Maar toen werden kleine dochters groot en wilden ze (na tien jaar delen, dus niet geheel onterecht natuurlijk) wel eens elk hun eigen kamer. En dat was het begin van een hele draaimolen aan interne verhuisactiviteiten (ik zal jullie de details besparen) die eindigden (of begonnen, dat heb ik precies al verdrongen) met het samenvoegen van mijn twee luxe-werkkamers tot één atelier/studio/bureau (en dan nog die met het lelijke uitzicht).
Ook hierover zal ik niet in detail treden, maar ik kan wel vertellen dat er bepaalde individuen in het gezin waren die dit ABSOLUUT niet zagen zitten, die riepen dat het ONMOGELIJK was om al die spullen in één ruimte te combineren en die SERIEUS overwogen om ergens een werkplek buitenshuis te huren/kopen omdat dat de ENIGE manier was om nog professioneel te kunnen werken...
Gelukkig konden andere personen in het gezin hun kalmte wel bewaren, en vooral praktisch nadenken. Er werden dus niet alleen twee nagelnieuwe kinderkamer-interieurs in elkaar getimmerd, ook de zolder werd ge-her-organiseerd tot overzichtelijke archief/opslagruimte en er werd (tot grote vreugde van het eerste individu) zelfs een grote, nieuwe en helemaal op maat aangepaste kast gemaakt voor de gecombineerde atelier/studio/bureau....
Opnieuw pure luxe dus, want toen die kast er eenmaal was, bleek het inrichten van de nieuwe/oude werkruimte plots weer een plezier.

www.appelzee.com

www.appelzee.com
Omdat er geen andere plek meer was voor de oude letterkast werd die mee opgenomen in het ontwerp van de grote kast. Het is nu één van mijn favoriete werkplekjes. 

www.appelzee.com
www.appelzee.com
www.appelzee.com
www.appelzee.com
www.appelzee.com

Op die nieuw gemaakte kast na omring ik me in het atelier met een mengelmoes van erfstukken, kringwinkelvondsten en nog meer erfstukken, al dan niet geverfd of gepimpt, en aangevuld met - natuurlijk- veel DIY. 

www.appelzee.com

Dit witte kastje was bijvoorbeeld van mijn oma. Zij bewaarde er haar naaispullen in, en in het onderste laatje mocht ik mijn speelgoedjes stoppen. Ik gebruik het nog steeds als naaikastje (zonder de speelgoedjes). 
De letterbak met vogels maakte ik voor een creaproductie voor Libelle, het gehaakte lapje is een moederdagcadeautje van een klein Appelzeetje. De illustratie in de kader komt uit een oud nummer van Flow Magazine. 

www.appelzee.com

www.appelzee.com

www.appelzee.com

Over de lampenkapjes en het beschilderde vaasje schreef ik al eerder, hier en hier

www.appelzee.com
www.appelzee.com

Een oude appelsienkist doet dienst als boekenkastje en de kast werd gemaakt door mijn grootvader. Ik verfde ze wit en stopte ze vol met stofjes. De gekleurde stippen op de muur zijn een idee uit mijn boek Villa Appelzee Kleur en het circus maakte ik eens voor een creaproductie in Libelle. 

www.appelzee.com
www.appelzee.com

www.appelzee.com
www.appelzee.com
Het grote bureau en de archiefkast verhuisden mee uit de andere werkkamer. Boven het bureau staan de schabben vol kleur en vrolijke chaos, en links van me fungeert de muur als XXL-prikbord...

www.appelzee.com
... maar mijn werkplek zelf probeer ik zo leeg en zen mogelijk te houden (en nee, dat lukt niet altijd - ik hoor Meneer Appelzee al gniffelen...). 
De wallhanging leerde ik maken bij Het Atelier van Eva V. Ik schreef er hier al een post over. 

www.appelzee.com
In het midden van de ruimte staat de grote eettafel van mijn moeder, in feite een prachtmodel in teakhout uit de jaren '60, die eigenlijk te mooi en te fragiel is om als 'knutseltafel' te dienen. Maar omdat ze nergens anders in huis past en ik haar zeker niet wil wegdoen belandde ze hier. 

En zo kom ik weer bij  From Lola With Love uit. 
Want een groot en kleurrijk tafelzeil uit hun collectie was alles wat de tafel nodig had om helemaal atelier-proof te worden. Het hout is perfect beschermd, ik heb een praktisch en afwasbaar werkvlak en de kamer kreeg nog wat extra kleur. Win-win-win!

www.appelzee.com

www.appelzee.com
Ik koos voor 'Torn Paper Chevy' uit de Club Havana Collectie, want laten dat nu net al mijn kleuren samen op één toile cirée zijn! 

www.appelzee.com
Maar natuurlijk wilde ik ook graag nog iets extra's. Dus nam ik de oude locker van Ikea onder handen met een paar rollen kleeffolie ('Fly Away Aquamarine' en 'Pebbles Linnen')  in bijpassende kleuren. 
Het werd een vrolijk 'berglandschap', samengesteld uit verschillende driehoeken die ik uit de kleeffolie knipte (ik vulde aan met effen gele folie voor wat meer pit ), op de kast plakte en afwerkte met roze papiertape. Snel klaar, leuk effect en helemaal in de stijl van de rest van mijn zalige, kleurrijke werkplek. 

***

En dan komt nu het allerleukste...
Want gaat het bij jou kriebelen en wil je zelf ook aan de slag met de kleurige kleeffolie van From Lola With Love? Dan heb ik goed nieuws want ik mag een heus pretpakket van 3 rollen weggeven! Laat hieronder een reactie na: vertel wat je graag zou willen maken en laat weten welke drie motieven je daarvoor wilt gebruiken. Een overzicht van alle producten van From Lola With Love vind je op www.fromlolawithlove.com. De winnaar wordt hier en op de Villa Appelzee Facebookpagina  bekend gemaakt op 21 juni. Nog op zoek naar meer inspiratie? Neem zeker eens een kijkje op de blog, de Facebookpagina en Instagram-account van Lola!  Zeker doen! 

***

Sneak peek:
Omdat ik ook regelmatig stap-voor-stap beelden maak zocht ik nog een rustige, maar toch gekleurde achtergrond, en ook dat vond ik bij From Lola With Love. Het subtiele maar grappige 'Go with the Flow' uit de Club Havana collectie was precies wat ik zocht. Vanaf nu zullen jullie dus regelmatig visjes zien zwemmen onder en rond alle DIY-ideeën van Villa Appelzee.

www.appelzee.comBewarenBewaren

vrijdag 10 juni 2016

CAL Dolly Plaid Week 8

Een kort bericht deze keer, want nadat deze week alle gezinsleden één voor één bezweken aan buikgriep (ik ben de laatste in de rij, als dat geen goede vooruitzichten zijn voor het weekend...!) draait het huishouden en dus ook de haakplanning een beetje vierkant.
Niet dat Week 8 van de Dolly Plaid zo moeilijk is, integendeel, en paar makkelijke vierkanten inhaken vraagt weinig telwerk, en dus heerlijk ontspannen haken.
Wanneer de zieke van dienst dus even een dutje deed sloop ik naar buiten om in het zonnetje te gaan zitten met de Dolly Plaid op schoot. Om vervolgens zelf in te dommelen, of gefascineerd te raken door de bedrijvige bijen op de Ooievaarsbek....

www.appelzee.com

www.appelzee.com

Met andere woorden, ik zit nog een paar rijen achter en kan hier dus niet laten zien waar jullie deze week naar toe zullen werken. Maar neem zeker eens een kijken bij haar of bij haar. Daar zien jullie fijne resultaten (en nog meer inspirerende haakplekjes!). 

Het patroon van deze week vind je hieronder, of kan je hier als pdf downloaden.En een woordje uitleg (lekker kort, dat is veelbelovend niet?):

Haak 2 rijen in oker.
Haak 2 rijen in ecru.
Haak 10 vasten in ecru, *haak 10 vasten in blauw, haak 10 vasten in ecru*. Herhaal wat tussen *…* staat tot het einde van de rij.
Herhaal deze laatste rij nog 6 keer.
Haak 1 rij in ecru


donderdag 2 juni 2016

CAL Dolly Plaid Week 7

Goed nieuws voor iedereen die een beetje achterop zit of wat dolgeteld is, ook week 7 beloofd een rustig haakweekje te worden voor de Dolly Plaid van La Maison Victor. Eerst even die pijltjes afmaken (voor wie dat niet al stiekem deed) en dan gewoon rechte toeren haken in ecru en oker.

www.appelzee.com


Wat mij betreft een welkome rustperiode in een week vol werk, moeilijke beslissingen en een ondergelopen kelder (lang leve chocola!).

Maar op Instagram keek ik even terug op de maand mei en daar werd ik toch weer heel blij van. #Enjoythelittlethings

www.appelzee.com


Het patroon voor week 7 kan je hier downloaden.
Een extra woordje uitleg van La Maison Victor krijg je er ook nog bij: 

Werk in rij 1 en 2 het patroon af. Met rij 2 eindig je de figuur: haak 4 vasten in ecru, haak 3 vasten in blauw, *haak 15 vasten in ecru, haak 3 vasten*. Herhaal wat tussen *…* staat nog 12x. Haak 9 vasten in ecru.
Haak 7 rijen in ecru.
Haak 3 rijen in oker.