dinsdag 28 maart 2017

Urban Jungle Bloggers - Green oasis

For English, please scroll down 

Het heeft een tijdje stil gelegen, maar vanaf deze maand doe ik weer mee met het maandelijkse thema van Urban Jungle Bloggers.
Nog nooit van UJB gehoord? Lees dan eerst deze post voor wat meer uitleg.
Deze keer was het maandthema 'Green oasis', een groen oase ergens in huis dus. En laat ik nu net een nieuw plantenhoekje in mijn atelier hebben.

www.appelzee.com

Het begon met de twee overlevers van een voormalig trio cactussen (voor meer details hierover, zie mijn IG account), die ik elk een nieuwe pot gaf, en meteen ook een nieuw plekje in huis. Hopelijk kan ik zo de mysterieuze ziekte die cactus nr. 1 velde te slim af zijn.
Maar twee cactussen op een kastje, dat is wat mager. Dus kregen ze het gezelschap van een paar andere potten: een graslelie, de asparagus, en een stekje van de peperomia. En hopla, een mini groene oase...
En meteen ook een kleine kleuroase, want ik vind de combinatie van groen+terracotta+kurk (en wit) super tof. Het deksel van de grote glazen pot van Ikea doet dienst als 'podium' voor de peperomia, de cactussen staan op (gestapelde) onderzettertjes (eigenlijk voor glazen). Toevallige stylingvondsten zijn de beste ;-).

www.appelzee.com

Nog meer Urban Jungle sfeer met een kaartje met een foto van Jacques Henri Lartigue.

www.appelzee.com

En ongelofelijk maar waar: aan de moederplant zelf is nog niets te zien, maar de afgeknakte tak van de peperomia ging spontaan bloeien nadat ik hem in een potje met aarde zette. Plants will always love you back!

I'm 'back in bussiness' with the Urban Jungle Bloggers monthly theme...
Never heard of UJB? Then read this previous post first!
The theme this month was 'Green oasis', and as it happens I just created a little oasis in my workshop to save some repotted cacti (look at my IG account for more details on that story). To give the seperated cacti some company I added some other plants, like asparagus and peperomia, and tadaaa... a green oasis. Or should I say a red and brown oasis... because I really like the combination of the terracotta pots and the cork coasters I used. And did you see the blossoms on the peperomia! So lovely!

dinsdag 21 maart 2017

DIY macramé hanger - the one with the wooden ring

For English, please scroll down

Zagen jullie de macraméhanger tegen de kast in de vorige post?
Die maakte ik een tijdje terug tijdens een verloren moment, waarna ik hem prompt een beetje vergat. Tot hij de ideale prop bleek om samen met het eerste naaldviltproject op de foto te gaan. Toen dacht ik plots "Well hello gorgeous!"
Dus besloot ik dat de hanger wel een eigen mini-blogpostje verdiende, en dus bij deze.

www.appelzee.com

Ik hou vooral van de combinatie van blank hout en het dikke T-shirt garen, waardoor de hanger net weer even anders wordt dan een gewone macraméhanger. En, afhankelijk van hoe goed je het macramé-knopen onder de knie hebt, is dit een projectje dat je makkelijk in een kwartiertje rond hebt.  Super toch?!

www.appelzee.com

Zelf doen?
Knip acht lange stukken T-shirt garen, vouw ze per twee in de helft en maak de vier bundeltjes op gelijke afstand vast aan de ring. Vanaf dan is het een kwestie van de gewone macrametechniek toepassen. Je kan de hanger zo eenvoudig of zo ingewikkeld, zo groot of zo klein maken als je zelf wilt (maar de kans bestaat dan wel dat het wat langer zal duren dan 15 minuten natuurlijk).

Did you notice the macramé plant hanger in my previous post? I made it a few weeks ago, and now I think it deserves a post of its own. I like the combination of wood and the big T-shirt yarn, and off course, I LOVE the fact you can make this in, let's say 15 minutes (depending on how fast you can tie the macramé knots...). 

maandag 13 maart 2017

Naaldvilten, een test - Needle felting, a test

For English, please scroll down

Sommige ideeën vragen tijd, en een beetje testen. Ik wou al langer eens een keer iets doen met naaldvilt (yep, wol + heel scherpe naald = naaldvilten), maar ik had zo het idee dat dat niet van de eerste keer helemaal goed zou gaan. En -no surprise- bij mijn eerste poging liep inderdaad het een en ander mis.

www.appelzee.com

De vorm van de letters was niet altijd hoe ik het bedoeld had, de afstand tussen de woorden klopte niet helemaal, de dikte van de lijnen liep niet goed...

www.appelzee.com

Maar soit, als test en eerste poging kan het er wel mee door, vind ik. Dus, ja hoor, blijven kijken lieve Appelzeevrienden, want er volgen nog naaldvilt-updates! Enneuh... wie ervaring heeft met het materiaal en de techniek, en dus heeft tips om te delen... laat vooral weten!

www.appelzee.com

This is how it goes when you try to learn something new on your own: sometimes you throw your first attempt away immediately, sometimes you just put it aside (and never look at it again), and sometimes you think "Well, yeah... this is not so bad. Let's show this to the world, so they know I can only get better..." 
This was my first attempt in needle felting, ever. Still need some practice, I KNOW, but oh boy, I LIKE it! 
Ps. Are there some experienced needle felters out there? I obviously could do with some advice over here! 

maandag 6 maart 2017

Mini Wall Hanging, part 2: smyrna style

For English, please scroll down

Onder het motto 'Alles komt terug' kocht ik onlangs een smyrnanaald.
Dat is in feite iets tussen een haak en een naald waarmee je op ingenieuze wijze makkelijk en snel (als je de techniek eenmaal wat onder de knie hebt tenminste) stukjes wol aan een ondergrond kan vastknopen.

www.instagram.com/appelzee

Het uiteindelijke plan is om er een tapijt(je) voor de slaapkamer mee te maken, maar voor ik aan het echte werk begin leek een proeflapje alvast geen slecht idee.

www.appelzee.com

Dit minitapijtje maakte ik met goedkope wol uit de Zeeman en Hema. Het zijn niet de kleuren voor de slaapkamer (geen zorgen Meneer Appelzee!), en ik wil ook nog iets dikkere wol gebruiken, maar het beoogde fluffy effect is er al helemaal!

www.appelzee.com

Ik heb er dus weer een hobby bij, en een aanvulling voor mijn to-be collectie mini wall hangings. Enjoy the little things!

www.appelzee.com

A few weeks ago I bought a latch hook, and oh boy... I'm 'hooked' (duh!) already, even after only making this little test. Not the right colours yet, or the right wool, but watch that fluffy look!
And as it turns out, the test piece matches perfectly with my other mini wall hanging. I think I'll start a mini collection, wouldn't that be nice?